Compania americană Chevron nu-i lasă de Crăciun pe locuitorii din comuna Pungești. Mai mulţi protestatari din comuna vasluiană Pungeşti au intrat, marţi, în greva foamei, în semn de protest faţă de prezenţa jandarmilor în zonă.

La Direcţia de Sănătate Publică au fost înregistrate aproximativ 20 de cereri din partea manifestanţilor, care au anunţat că vor recurge la această formă de protest. Membrii Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti susţin că localnicii sunt terorizaţi de jandarmi, care ar comite o serie de abuzuri.

Ei sunt nemulţumiţi şi de faptul că în Pungeşti a fost instituită ‘zonă specială de siguranţă publică’, în urma incidentului petrecut la începutul acestei luni, când aproximativ 500 de protestatari ar fi distrus gardurile amplasate pe terenul concesionat de Chevron.
Vă reamintim că în comuna Pungeşti, compania americană vrea să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.

La compania Chevron nu s-a auzit de Nașterea Domnului și spiritul Crăciunului. Pentru magnații americani și mercenarii lor din jandarmerie  profitul e singurul idol la care se închină.

NapocaNews