O explozie puternică s-a produs duminică într-o gară din oraşul rus Volgograd. Serviciile de securitate au precizat că explozia a fost provocată de o bombă. Mai mulți oameni au murit.

În urma exploziei, cel puțin 18 oameni au decedat. Bilanțul victimelor este însă încă sub semnul întrebării. Conform unor informații ar fi vorba de fapt de 14 morți. Alte câteva zeci de persoane au fost rănite.

Atentatul a fost comis de un terorist-kamikaze, au anunţat autorităţile ruse. Este vorba de o femeie.

Explozia produsă în gara din oraşul rusesc Volgograd a fost provocată de un atentator sinucigaş de sex feminin, a anunţat Comitetul Naţional Antiterorism din Federaţia Rusă.

„Astăzi, la 12.45, ora locală, în gara din Volgograd a fost detonat un dispozitiv exploziv neidentificat, provocând o explozie puternică şi care s-a soldat cu victime. Se presupune că deflagraţia a fost cauzată de un atentator sinucigaş de sex feminin”, se spune într-un comunicat remis presei, citat de Vocea Rusiei, ediția în limba română.

Femeie kamikaze s-a aruncat în aer pe teritoriul gării din oraşul Volgograd, au anunţat autorităţile din regiunea Volgograd. Conform Itar-Tass, explozia s-a produs în apropierea detectoarelor de metal instalate în principala gară a oraşului Volgograd, fostul oraş Stalingrad.

George Anghel, Cotidianul