Continuă haosul din învăţământul preuniversitar clujean. O secţie şcolară e mutată de conducerea ISJ Cluj din Mănăştur în Gheorgheni, fără acordul părinţilor şi al elevilor. În urma deciziei defectuoase a inspectorului şcolar general Valentin Cuibus (foto), Secţia Maghiară de la Şcoala „Octavian Goga” este mutată fără acordul profesorilor, elevilor şi părinţilor la o şcoală din cartierul Gheorgheni. Părinţii şi profesorii revoltaţi au fost şi în consiliul local Cluj-Napoca să-şi expună doleanţele faţă de decizia inspectorului general şcolar judeţean.

Pe site-ul domnuleprimar.ro a apărut o sesizare a unui părinte revoltat Sorcoi Cristian, care sintetizează necazurile produse de conducerea ISJ Cluj, fără ca liderii UDMR sau viceprimarul Ana Horvath să ia măsuri împotriva deciziei arbitrare a lui Valentin Cuibus. Vă redăm integral scrisoare:

Domnule primar, va rog sa luati masuri privind masurile luate in urma sedintei efectuate de catre inspectoratul scolar privind desfintarea claselor cu predare in limba maghiara de la scoala Octavian Goga. Intr-o tara in care sistemul educatie si invatamant e la pamant copii claselor care studiaza in limba maghiara la scoala gimnaziala Octavian Goga din Cluj Napoca sunt marginalizati si obligati sa fie transferati la scoala Nicolae Titulescu din Cluj Napoca iar parintii au fost instintat in scris daca sunt de acord cu desfintarea sectiei maghiare de la scoala Octavian Goga si sa fie transferat la scoala Nicolae Titulescu din cartierul Gheorgheni. In urma ultimei sedinte l-a nivelul inspectoratului scolar au fost de accord sa se desfinteaze clasele unde sunt sub 25 de elevi si nu inteleg de ce se vrea sa se desfinteze sectia maghiara desi in prezent se incadreaza la cerintele impuse de inspectoratul scolar. La scoala Octavian Goga din Cluj-Napoca in clasa a 2 a exista 2 doua clase cu predare in limba maghiara respectiv o clasa cu 15 elevi si o clasa cu 14 elevi. Părintii sunt revoltatori si nu sunt de acord cu desfintarea sectiei maghiare si transferul elevilor la o scoala care se afla în alt cartier. Din unele discutii s-a auzit ca daca, directoarea adj. Barta Kinga de la scoala Octavian Goga din Cluj Napoca îi convinge pe parintii elevilor sa fie mutati la scoala Nicolae Titulescu va fi numita directoare a acestei şcoli, care se afla in cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca

NapocaNews