Intervențiile agresive ale Jandarmeriei condusă de generalul Olaru, la ordinele lui Victor Ponta si Radu Stroe în favoarea unei corporații străine și împotriva propriilor cetățeni care își apără pământul și apa au făcut ca imaginea României în presa internațională să fie una de colonie sau de stat sud-american la dispoziția corporațiilor care cumpără politicieni, transmite Romanian Global News.

Iată ce scrie presa străină:

Franţa:
Liberation – Roumanie: intervention des gendarmes contre des opposants aux gaz de schiste

Le Point – Roumanie: intervention des gendarmes contre des opposants aux gaz de schiste

Midi Libre – Roumanie: intervention en force des gendarmes contre des opposants aux gaz de schiste

BFM TV – Roumanie: intervention musclée contre des opposants aux gaz de schiste

Africa de Sud:
Fin 24 – Romania riot police clear shale gas protesters

Sultanatul Oman:
Times of Oman – Romania riot police clear shale gas protesters

Bulgaria:
Focus Information Agency – Romania riot police clear shale gas protesters

Brazilia:
Estando de Minas – Polícia romena atua contra opositores ao gás de xisto

Germania:
Zeit – Polizei geht gegen protestierende Dorfbewohner in Rumänien vor

Va reamintim că sâmbătă,câteva sute de persoane s-au strâns în tabăra de rezistență de la Pungești, acolo unde localnicii protestează împotriva exploatării gazelor de șist pe teritoriul comunei lor. Protestatarii au reuşit să dărâme aproape în totalitate gardurile împrejumuitoare de pe terenul de 20.000 de metri pătraţi, deţinut de Chevron.

Jandarmii au intervenit in forta şi au daramat tabara de rezistenţă amplasata la Pungeşti inca din luna octombrie. Pe motiv ca ar fi avut la ei materiale pirotehnice, protestatarii au fost controlati corporal. Cei care s-au împotrivit controlului, au fost luati pe sus de catre jandarmi si bagati in dube. In dubele jandarmilor au fost bagati si numerosi activisti care se impotrivesc proiectului american. Localnicii din Pungeşti reclamă faptul că jandarmii le-au intrat în case şi unii chiar au primit amenzi, pe motiv că au acceptat să cazeze ilegal pe unii dintre activiştii veniţi din alte judeţe ale ţării.

NapocaNews
Sursa:rgnpress.ro
Foto:Facebook