Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, entitatea oficială de reprezentare studențească, în virtutea obiectivelor sub care își desfășoară activitatea, a pregătit pentru acest sfârșit de an calendaristic o serie de activități și proiecte pentru studenții din Universitatea Babeș-Bolyai, care să le ofere oportunitatea dea se dezvolta atât pe plan personal, cât și profesional.

Proiect cu tradiție, aflat deja la ediția a III-a – „Zilele Studentului din Universitatea Babeș Bolyai” înglobează mai mult de 30 de proiecte dedicate exclusiv studenților, proiecte ce se vor desfășura în perioada 9-15 decembrie.

Activitățile vor debuta luni- 9 decembrie 2013 printr-un training pe Antreprenoriat susținut de Cristian Dascălu ( Fondator Cluj Hub și Junior Chamber International Cluj Napoca), începând cu ora 09:00, în Sala C4 din incinta Cantinei Hașdeu.

Tot luni, 9 decembrie 2013, începând cu ora 14:00, Centrul de Carieră al Universității Babeș Bolyai din cadrul CCARMA UBB vă invită să luați parte la la workshop-ul Descoperă-ți avantajul competitiv prin networking, care va avea loc în Sala C4 din incinta Cantinei Hașdeu.

Paralel, tot începând cu ora 14:00 ,la Institutul Confucius ( strada Teodor Mihali, nr. 59) studenții sunt invitați să ia parte la workshop-ul Hai în China! unde vor putea afla mai multe informații despre oportunitățile de studiu în China și vor avea ocazia de a participa la un exercițiu de living book în care vor putea adresa profesorilor întrebări despre cultura chineză.

Tot în data de 9 decembrie, începând cu ora 18:00, Amfiteatrul Facultății de Geografie găzduiește prezentarea celor de la Flo Adventure School cu privire la Tehnici de supraviețuire.

Ziua de marți, 10 decembrie 2013 poate fi alocată de cei curajoși și aventurieri unei expediții pline de obstacole, peripeții și mistere în jungla urbană. Startul se dă la ora 11:00, la Facultatea de Geografie.

Studenții care vor să își îmbunătățească abilitățile de comunicare și susținere a unui discurs vor putea face asta în cadrul trainingului de Public Speaking, susținut de Raluca Moisi (Președinte Toastmasters Cluj), marți, 10 decembrie 2013, începând cu ora 13:00, , în Sala C4 din incinta Cantinei Hașdeu.

O oră mai târziu, începând cu ora 14:00, Centrul de Formare Continuă, Învățământ la distanță și cu Frecvență Redusă, își deschide porțile pentru curioși.

Studenții facultății de actorie îi așteaptă pe amatorii și iubitorii de teatru la trei piese de teatru absolut moumentale : Cabaretul Cuvintelor, Facultatea de Litere, 9 decembrie, ora 19:00

Every Day is a Bridget Day, Librăria Cărturești (incinta Iulius Mall), 12 decembrie, ora 19:00
SNAP, Răgaz Café (str. Decebal, nr.22-24), 13 decembrie, ora 20:00

Cei ce doresc să descopere istoria de 2000 de ani a orașului din inima Transilvaniei sunt invitați să ia parte la un Tur Ghidat în Cluj Napoca, în zilele de 10-11 decembrie, începând cu ora 15:00, punctul de plecare fiind Statuia lui Matei Corvin din Piața Unirii.

Celor care vor să îți testeze cunoștințele despre istoria, geografia, arta, sportul și cultura europeană le este dedicat Concursul de Cultură Europeană ce se va desfășura în data de 10 decembrie, începând cu ora 18:00, în Aula Facultății de Studii Europene.

Dacă scriu sau nu, dar le-ar place să o facă, atunci locul acestor doritori este la Atelierul de creație, marți – 10 decembrie, începând cu ora 19:00, la Facultatea de Litere, Sala 306, unde îl vor putea întâlni și pe Lect. Univ. Dr. Rareș Moldovan.

Ziua de 10 decembrie este încheiată de două invitații la film. Începând cu ora 20:00, doritorii pot lu parte la o vizionare de film însoțită de o dezbatere pe tema Family Meals, în amfiteatrul Tiberiu Kulcsar al Facultății de Sociologie, unde vor avea ocazia de a-l întâlni și pe dl. Conf. Univ. Dr. Gabriel Troc, sau pot alege începând cu ora 20:30 proiecția de film din Q Caffe (str. Petru Maior, nr. 13) – Into The Wild.

Miercuri-11 decembrie, studenții doritori sunt așteptați să participe la workshop-ul Managementul emoțiilor, susținut de Oana Ghimbuluț, începând cu ora 18:00, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Sala 5.

De asemena, tot Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, tot de la aceeași oră- 18.00, găzduiește prelegerea- Universitatea și Studenții cu dizabilități, susținută de doamna Lect. Univ. Dr. Laura Runceanu.

Tot în data de 11 decembrie, începând cu ora 18:30, doritorii sunt așteptați la Spectacolul de tradiții și colinde – Care-i fruntea?, spectacol care va avea loc în Aula Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

De asemenea, miercuri – 11 decembrie, începând cu ora 19:00, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Sala 13, puteți lua parte la experiența fotografică a unui veterinar în Africa , în cadrul unei prelegeri susținute de Conf. Dr. Andrei Mihalca, numită Mâncând șobolani și călătorind cu nomazii.

Și ziua de 11 decembrie se încheie printr-o seară de film, de această dată, în Aula Facultății de Studii Europene, începând cu ora 19:00.

Studenții care doresc să își însușească anumite abilități pentru succesul la interviu sunt așteptați să ia parte la trainingul Abilități pentru succesul la interviu, suținut de Andreea Pârvu ( recruiter Endava și specialist Resurse Umane), joi- 12 decembrie, începând cu ora 16:00, în Sala C4 din incinta Cantinei Hașdeu.

Cei doritori să își dezvolte competențe sociale eficente în construirea unei impresii adecvate pot lua parte la workshopul Managementul Impresiei, joi- 12 decembrie, începând cu ora 17:00, la Centrul de Consilere Student Expert ( Caminul 3 din complexul Hașdeu).

Tot în data de 12 decembrie, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială găzduiește o dezbatere panel cu specialiști din domeniu, cu tema- Traficul de persoane, prostituția și drogurile, în Amfiteatrul Tiberiu Kulcsar, începând cu ora 17:00.

Studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sport încheie ziua de joi- 12 decembrie într-un cadru informal de socializare cu dascălii lor sub marca evenimentului Cum a furat Facultatea de Educație Fizică și Sport Crăciunul?, ce se va desfășura în Aula Gheorghe Comănar, începând cu ora 17:30.

Studenții Facultății de Biologie și Geologie vă invită sa faceți o călătorie într-o lume nevăzută, cercetând microuniversul viu și neviu și vizitând colecția de exponate a Muzeului de Zoologie ( str, Clinicilor, nr.5-7), vineri – 13 decembrie, începând cu ora 10:00.

Cei interesați de evoluția vieții pe Pământ și marile evenimente care au marcat etapele acestuia sunt invitați în data de 13 decembrie la o vizită la Muzeul de Mineralogie și Muzeul de Paleontologie- Stratigrafie (str. M.Kogălniceanu, nr.1), în intervalul orar 10:00- 18:00.

Pentru cei inventivi, cu spirit de echipă și foarte îndrăzneți a fost creat concursul Daring Contest, care va avea loc vineri- 13 decembrie, începând cu ora 11:00, punctul de pornire fiind Statuia lui Matei Corvin din Piața Unirii.

Iubitorii de senzații tari și cei care doresc să învețe tehnici de cățărare sunt așteptați în data de 13 decembrie la Sala de Escaladă Free Wall (str. Berăriei, nr. 6) pentru o inițiere în cățărare, începând cu ora 18:00.

Și ziua de vineri, 13 decembrie este încheiată printr-o seară de film organizată la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Sala Zorgo, unde începând cu ora 20:00 puteți viziona mult-premiatul film Inception.

Și pentru că e sâmbătă- 14 decembrie, toți curioșii de fenomene stranii pot participa la o excursie în Cheile Baciului. Plecarea va avea loc din fața magazinului Legea din incinta stadionului Cluj Arena, la ora 10:00.

Consumatorii și iubitorii de TED talks sunt așteptați să vizioneze cele mai interesante talk-uri TED în perioada 11-12 decembrie, în fiecare zi începând cu ora 20:00, în Amfiteatrul Zorgo al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației

De asemena, pe tot întregul acestei perioade, în fiecare zi începând cu ora 20:00, studenții Facultății de Psihologie și Științe ale Educației recruteză noi colindători în grupul lor de colindători. ( Sala 5)

Pentru că ne aflăm în preajma sărbatorilor de iarnă, vă puteți implica în proiectul caritabil Împreună pentru un zâmbet, donând o jucărie sau o carte pentru copiii a căror soartă nu a fost atât de ușoară. Donațiile se vor putea face în fiecare zi din intervalul 9-12 decembrie, orele 10:00- 18:00, la standul din Holul Central al Facultății de Știința și Ingineria Mediului (str, Fântânele, nr. 30).

De asemena, doritorii pot lua parte la atelierele de creație din cadrul Târgului Handmade cu scop caritabil, organizat de către studenții Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării , în perioada 9-12 decembrie, holul din fața sălii 101.