Împotriva spiritului Crăciunului şi a lui Moş Nicolae circularele inspectorului şcolar general Valentin Cuibus îşi fac efectul în învăţământul preuniversitar clujean. În loc să le ofere Valentin Cuibus (foto) în postul Crăciunului şi de Moş Nicolae cadouri, ca urmare a circularelor sale interne, în şcoliile clujene se taie salariile unor angajaţi. Vă daţi seama cum au mers acasă aceşti salariaţi cu 5 sau 30% din salariu tăiat, tocmai de Moş Nicolae să le spună copiilor că în România condusă de USL nu mai vine Moşu cu cadouri, ci Moş Ilici cu necazuri.

Paradoxal este că mai ales directorii de şcoli PDL rămaşi în funcţii au devenit cei mai înfocaţi susţinători ai deciziilor PSD împotriva salariaţiilor din învăţământul preuniversitar clujean. Singurul parlamentar care a luat poziţie faţă de această situaţie a subfinanţării învăţământului clujean a fost senatorul Alin Tişe. Aşteptăm ca şi dl. Radu Moisin, noul preşedinte PDL Cluj-Napoca, să-i tragă bine  de mânecă pe directorii PDL de şcoli, să le spună că sunt în opoziţie şi să nu fie cei mai exaltaţi susţinători, în postul Crăciunului şi de Moş Nicolae, ai PSD împotriva salariaţiilor din învăţământul preuniversitar.

Pe de altă parte, îi urăm inspectorului şcolar general Valentin Cuibus ca atunci când se întoarce acasă să se uită în ochii soţiei şi a copiilor şi să se întrebe dacă e moral şi creştineşte să ofere de Moş Nicolae şi în postul Crăciunului cadouri: tăieri de salarii, fără bază legală, pentru angajaţii din învăţământul preuniversitar clujean. De asemenea, Valentin Cuibus nu vede matrapazlâcurile din sistemul preuniversitar clujean făcute de acoliţii săi, dar face economie la buget tăind din drepturile salariale, fără bază legală, unor bieţi oameni care muncesc. Ce mai pot simţi copiii acelor salariaţi care s-au întors acasă cu salariu tăiat în ziua de Moş Nicolae. Numai pe vremea comuniştilor şi se vede că a continuatorilor lor din PSD nu era şi nu e nimic sfânt, nici Crăciun, nici Paşte, nici Moş Nicolae.

NapocaNews