Cluj-Napoca celebrează în aceste zile 45 de ani de la începutul activităţii primilor echinoxişti.

În această dimineaţa a avut loc o adunare festivă în Aula Magna a Universităţii Babeş-Bolyai, urmată de dezvelirea, pe clădirea din strada Universităţii, nr. 7, a plăcii comemorative care marchează această aniversare.

De la ora 17,00 s-au desfăşurat vernisajul expoziţiei de artă plastică „Echinox”, la Muzeul de Artă, precum şi recitalul de pian susţinut de Georgiana Fodor, de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, în sala Tonitza.

Mâine, sâmbătă, între orele 10,00 – 13,00 (la Uniunea Scriitorilor, Filiala Cluj, strada Universităţii nr. 1) vor avea loc lansarea antologiei Poeţi germani ai revistei „Echinox” şi lansarea unor cărţi publicate de echinoxişti în anul 2013, prezentate, la cerere, de autorii lor.

De la ora 17,00 (la Facultatea de Litere, strada Horea, nr. 31) va fi organizată o expoziţie de carte a foştilor şi actualilor redactori ai revistei „Echinox”.

Echinox este revista de cultură a studenților din Universitatea „Babeș-Bolyai”. A fost fondată de Eugen Uricaru și Marian Papahagi ca revistă trilingvă, română, maghiară și germană.