Partidul Forța Civică, condus de fostul șef SIE Mihai Răzvan Ungureanu, și-a făcut campanie electorală chiar de Ziua Națională a României. Mizeria s-a petrecut la Paris, acolo unde de Ziua Națională membrii Forței Civice împărțeau adeziuni și făceau propagandă politică printre românii adunați lângă Turnul Eifel pentru a sărbători împreună Ziua Națională și pentru protesta împotriva demarării proiecului RMGC de la Roșia Montană.

Membrii Forța Civică nu doar că și-au făcut campanie electorală de Ziua Națională printre românii care sărbătoreau Ziua Națională la Paris, dar ulterior au publicat poze pe internet în care prezentau tot grupul de români ca fiind de fapt cu toții filiala Forța Civică Paris.

 

Redau mai jos mesajul postat de Claudiu Simedru, care locuiește la Paris și a participat la eveniment, pe pagina sa de Facebook:

”S-A FURAT MIREASA !!!
BA NU MIREASA, CI ZIUA NATIONALA A ROMANIEI !
Hotul prins : “FORTA CIVICA”

In calitate de cetatean si activist civic, atrag atentia tuturor partidelor politice din Romania sa inceteze cu manipularea maselor de oameni !

Exemplu clar de manipulare a multimii sau cum sa te folosesti de cauza “Rosia Montana” si “Ziua Nationala a Romaniei”, ca sa iti faci propaganda electorala, il avem din partea formatiunii politice numite ,,FORTA CIVICA”, prin reprezentantul sau de la Paris, respectiv domnul MARIUS POP ( https://www.facebook.com/marius.pop.1675).

In data de 1 Decembrie 2013, intre orele 15:00 – 17:30, in fata turnului Eiffel din Paris, a fost organizata o manifestatie publica de sustinere a asociatiilor de mediu si a cetatenilor din tara in lupta pentru cauza ,,Rosia Montana” si impotriva ilegalitatilor comise in acest “dosar”, dar nu in ultimul rand de sarbatorire a Zilei Nationale a Romaniei, alaturi de romanii aflati in capitala Frantei.


forta civica paris ziua nationala 2013
De organizarea acestei manifestatii publice, declarate la Prefectura de Politie Paris, s-au ocupat membrii grupului Rosia Montana Paris (pe care o sa-i gasiti aicihttps://www.facebook.com/groups/521778387902946/ , respectiv pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/SauvonsRosiaMontana ), adica toti cei care in ultimele trei luni au fost prezenti trup si suflet (online cat si offline) la ceea ce inseamna cel mai mare protest civic din istoria ultimilor 23 de ani. Un numar de aproximativ 20 de persoane din cadrul acestui grup s-au deplasat la Bruxelles, luand parte la manifestatia de protest organizata de diaspora si denumita: Diaspora unita – Protest autorizat Rosia Montana – Authorised protest for Rosia Montanahttps://www.facebook.com/events/1414924365405128/ .

Trebuie sa specific si faptul ca in aceeasi zi si aceeasi locatie, intre orele 16:00 – 16:20, a fost organizat pe Facebook ( https://www.facebook.com/events/627479130642548/ ), un flash-mob numit “HORA UNIRII la PARIS”.

Atmosfera a fost cu adevarat de sarbatoare, iar asta s-a vazut pe fetele tuturor celor prezenti, unii estimand peste 300 de persoane in momentele de varf ale evenimentului si cu totii au primit informatii despre “Afacerea Rosia Montana”, subiect despre care jurnalistul Mihai Gotiu a scris chiar si o carte cu acelasi nume.

Am tinut sa fac toate aceste precizari cu scopul de a face publicul larg sa inteleaga acuzatia facuta impotriva numitului Marius Pop, cel care in calitate de reprezentant “Forta Civica” a profitat de “Ziua Nationala a Romaniei”, impartind persoanelor prezente mai multe hartii si flyere, pentru a-si face reclama prin binecunoscuta metoda de manipulare crasa a multimii prezente, dar si a celor care vor intra in contact cu informatiile aruncate ulterior spre public prin intermediul canalelor de comunicare, gen Facebook sau presa”.

Dan Tanasa