Senatorul Alin Tişe (foto) a luat act de sesizarea NapocaNews privind situaţia subfinanţării din învăţământul preuniversitar clujean. Senatorul PDL a trimis o adresă inspectorului şcolar general judeţean Valentin Cuibus, prin care solicită lămuriri publice privind sesizarea din presa online în legătură cu situaţia tăierii de îndemizaţii, comasări de posturi, reducerea numărului de suplinitori şi a opţionalelor din şcolile clujene.

 

Senatorul Alin Tişe a adresat şi o interpelare parlamentară Ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, prin care cere lămuriri în legătură cu situaţia subfinanţării învăţământului preuniversitar clujean.

NapocaNews

 

Parlamentul României

Î N T R E B A R E
Adresată: Ministrului Educației Naționale – domnul Remus Pricopie
De către: Senator Alin Tişe
Colegiul uninominal: nr. 1, Cluj-Napoca
Circumscripţia electorală: nr. 13 Cluj
Grupul parlamentar: Partidul Democrat Liberal

Sedinţa Senatului din data de: .12.2013

Obiectul întrebării: Finanţarea învăţământului preuniversitar Domnule Ministru, Presa scrisă locală din Cluj-Napoca a sesizat că ministerul condus de dumneavoastră distribuie circulare județene, prin care școlile sunt nevoite să reducă salariile, indemnizaţiile de conducere, să comaseze clasele şi să reducă numărul de suplinitori.

Toate aceste lucruri se întâmplă în ultima perioadă fără a exista acoperire legală prin care se scad salarii şi standardele de cost în învățământul preuniversitar.

Solicităm să ne comunicați dacă s-au transmis astfel de circulare către Inspectoratele Școlare Județene, respectiv, unițățile de învățământ preuniversitare și în baza căror acte normative.
Solicit răspuns scris.

Vă mulţumesc!
Alin Tişe
Senator PDL de Cluj