Transportatorii au intrat, luni dimineata, in greva, in semn de protest fata de acciza de 7 eurocenti pe litrul de carburant. Peste 1.300 de firme au decis sa isi traga tirurile pe dreapta.

Transportatorii rutieri de marfuri au comunicat ca au oprit activitatea si nu au mai trimis masini in curse, iar autocamioanele care sunt pe trasee se vor duce in parcari, a declarat pentru Mediafax, Augustin Hagiu, reprezentantul Confederatiei Nationale Rutiere (CNR).

Augustin Hagiu a spus ca transportatorii rutieri de marfuri asteapta, in primul rand, ca Ministerul Transporturilor sa isi respecte promisiunile asumate prin minuta semnata in luna mai, in urma carora protestele anuntate atunci au fost suspendate.

Hagiu a precizat ca dupa ce vor fi rezolvate solicitarile mentionate in minuta incheiata in luna mai, se poate intra intr-un dialog cu reprezentantii Ministerului Transporturilor.

In cadrul protestului, unii dintre soferii de autocamioane aflati pe trasee intentioneaza sa mearga in coloana, cu viteze reduse.Autostrada Gilău – Câmpia Turzii este blocată. S-au format cozi la intrarea în localitate spre Cluj-Napoca.

NapocaNews