Peste o mie de persoane, în majoritate tineri, protestează la Universitate faţă de modificările aduse Codului penal, dar şi faţă de situaţia de la Pungeşti, strigând „Uniţi, salvăm toată România” şi „De Crăciun şi Revelion fără Ponta şi Chevron”.

Traficul in centrul Bucurestiului este blocat. Protestatarii au rupt cordoanele jandarmilor si au ajuns pe Calea Victoriei care este blocata. Jandarmii au intervenit violent ca sa-i blocheze pe protestatari.

Manifestantii incearca sa treaca de barajul scutierilor. Zeci de jandarmi incearca sa blocheze coloana de manifestanti. Jandarmii le cer manifestantilor sa nu mai blocheze circulatia si ii someaza sa elibereze strada.

UPDATE:
Manifestantii au ajuns in fata Ministerului de Interne si incearca sa ajunga la Guvern. Rand pe rand, barajele jandarmilor sunt rupte si protestatarii isi continua drumul. Se scandeaza: „Jos Guvernul”.

Manifestanţii au venit cu steaguri şi pancarte cu mesajele „Parlament penal fugi de tribunal”, „Parlamentarii României, teroriştii democraţiei”, „Parlament penal + Guvern corupt = stat vândut”, „România, frumoasa adormită” şi „Nu vă atingeţi de SRI, sunt singurii care ne ascultă”.

UPDATE:
Numarul protestatarilor este in continua crestere. Cateva mii de oameni sunt in strada si incearca sa ajunga la Guvern. Un numar impresionant de forte de ordine se afla in zona. Au loc imbranceli intre manifestanti si jandarmi.

UPDATE, ora 19:40
Jandarmii folosesc gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestantilor.

UPDATE:
Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat ca efectivele de jandarmi au folosit gaze lacrimogene pe motiv ca un grup de suporteri „s-a infiltrat” printre manifestanti si au aruncat cu doua torte. Reprezentantul Jandarmeriei a afirmat ca acele persoane erau suporteri care fac parte din Peluza Sud Steaua, fara sa tina cont ca si suporterii au dreptul sa protesteze, fiind cetateni romani cu aceleasi drepturi ca si restul protestatarilor.

UPDATE:
Willy Schuster, unul dintre protestatari, a fost lovit cu salbaticie de jandarmi la protestele de astazi din Bucuresti din fata palatului Victoria. Momentan se afla la sectia de chirurgie plastica de la spitalul Floreasca, din fericire in afara oricarui pericol.

Peste 2000 de oameni au infruntat gazele lacrimogene si blocajele Jandarmeriei ca sa ajunga in fata Guvernului si sa-si strice nemultumirile fata de noul cod penal.

NapocaNews
Foto:Facebook