Pilotul Adrian Iovan a murit in urma unui soc traumatic, combinat cu un soc hipotermic, iar in cazul studentei decesul a fost cauzat de soc hipotermic, combinat cu tulburari de respiratie, a declarat pentru Mediafax seful Serviciului de Medicina Legala Alba, Gheorghe Vieru. El a explicat, marti, ca acestea sunt primele rezultate ale necropsiilor facute in urma accidentului aviatic din Muntii Apuseni si ca analizele facute de legisti vor fi extinse pentru date mai exacte.

Potrivit acestuia, pilotul Adrian Iovan a murit în urma unui şoc traumatic provocat de fracturi la picioare şi fracturi costale multiple, combinat cu şoc hipotermic.

„Cazurile sunt deosebite. La pilot cauza morţii este un şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic, şocul traumatic provocat de fracturi ale membrelor inferioare şi fracturi costale multiple. În cazul fetei, mecanismul morţii este de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de dinamică respiratorie, ca urmare a unui traumatism”, a spus Vieru.

Potrivit acestuia, în cazul pilotului nu se poate stabili cu certitudine ora decesului, iar în cazul fetei momentul decesului este cu mai puţin de 12 ore în urmă.

Victimele au fost localizate la multe ore după accident. Un membru al echipelor de salvare a spus că, din punct de vedere al comunicării, operațiunea de salvare a fost un eșec total.

NapocaNews
Sursa: Mediafax