Deputatul Gheorghe Coman a fost condamnat, joi, de instanţa supremă, la un an de închisoare cu executare, urmând să îi fie confiscată suma de 3.140 de lei pe care acesta ar fi primit-o de la denunţător în schimbul menţinerii acestuia în funcţia de director adjunct al DSVSA Buzău.
Judecătorii au mai stabilit ca deputatul să plătească şi cheltuieli judiciare în valoare de 6.050 de lei.
Totodată, instanţa a menţinut starea de arest a lui Gheorghe Coman.
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.
Deputatul Gheorghe Coman a fost trimis în judecată în 16 ianuarie, fiind acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău. Coman a fost acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid, fiind preşedinte al PC Buzău la data faptelor, pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
El a fost arestat în 7 ianuarie, măsura preventivă fiind încuviinţată de Camera Deputaţilor la 27 decembrie.
Instanţa supremă a judecat joi, la primul termen, dosarul lui Gheorghe Coman şi a luat o decizie, după ce deputatul a recunoscut integral acuzaţiile, procurorii DNA cerând condamnarea lui la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie trebuiau să dezbată joi legalitatea măsurii preventive în cazul deputatului Gheorghe Coman, dar, la cererea avocaţilor, au preschimbat termenul şi au judecat dosarul.
Sursa:Mediafax
Un comentariu la “Deputatul Gheorghe Coman, condamnat la un an de închisoare cu EXECUTARE”
In judetul Olt, Criminalii GRUPUL INFRACTIONAL al celui mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est au fabricat Dosarului 10882/311/2010 si Dosarul 10642/311/2012, unde sunt implicati magistratii de la Judecatoria Slatina, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina si procurori de la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, precum si ofiterii de politie din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor din I.P.J. Olt. Invoc expres dreptul la libertatea de exprimare, garantat de Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
DNA-ul Serviciul Teritorial Craiova si Parchetul de pe langa CURTEA DE APEL CRAIOVA apara acesti criminalii ce au format acest GRUP INFRACTIONAL care fabrica dosare penale platind cu 10.000 lei o DECLARATIE DE MARTOR.
Toate documentele false sunt intocmite de „ artizanii maşinaţiilor infracţionale care au o îndelungată practică în cercetarea infracţiunilor economice” respectiv Comisarii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor a IPJ Olt , procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina si Tribunalul Olt.
O crimă care aşterne tăcerea peste mai multe furturi de aluminiu de la ALRO S.A.
În ciuda evidenţelor, este absolut şocantă încadrarea faptei făcută de procurori şi incredibil modul în care judecătorul Constantin LUIZ a dat sentinţa în acest caz!
Motivul uciderii omului de afaceri din Brebeni rămâne în continuare un mister neelucidat de anchetatorii şi judecătorul de caz. Aflarea adevărului în acest caz n-a avut loc nu din cauza probelor insuficiente de la dosar, ci doar pentru că nu s-a dorit un astfel de deznodământ. În data de 13 octombrie 2011, în dosarul penal nr. 5465/311/2011, autorul crimei, Marius-Răzvan Stanciu, pentru fapta sa, a primit numai o condamnare de 3 ani, prevăzută cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pentru o durată de 5 ani, aceasta reprezentând termen de încercare potrivit art. 862 din Codul penal……