Protestele antiguvernamentale din Kiev s-au extins pe teritoriul întregii Ucraine. Astăzi, protestatarii au preluat controlul asupra mai multor regiuni, somând administrația locală să-și dea demisia. Printre acestea se numără și administrația regiunii Cernăuți. Astăzi, protestatarii au ocupat clădirea administrației locale. Potrivit unor surse, în timpul asaltului a fost traumat președintele Consiliului regiunii Cernăuți, Mihail Gainiceru.

Asalturi similare au avut loc simultan în mai multe regiuni din Ucraina. După ce au preluat controlul asupra clădirilor administrative din Lvov, Rovensk, Ternopolsk, Volînsk, Rovno, protestatarii au creat adunări populare, anunțând că se vor supune doar „Radei naționale” creată de Mișcarea Automaidan.

Președintele administrației de stat din Volînsk, Boris Crimciuk, a scris astăzi cerere de demisie, sub presiunea protestatarilor. Anterior acesta a ieșit în fața lor cerând în genunchi să fie oprite violențele pentru a evita vărsare de sânge.

Tot astăzi, potrivit presei ucrainene, și-a anunțat ieșirea din fracțiunea majoritară a regiunilor deputatul Iaroslav Suhoi.

Iar mai mulți polițiști din detașamentul special „Bercut” din Lvov au scris cerere de concediere. Tot astăzi, procuratura din Lvov a clasat mai multe dosare deschise pe numele protestatarilor din Euromaidan.

Pe de altă parte, consilierul președintelui rus Vladimir Putin a anunțat astăzi că Federația Rusă nu se va implica în situația din Ucraina, asta deși contactele cu administrația de la Kiev nu au fost întrerupe.

Sursa: Mariana Rață/ Ziarul National