Guvernul turc se preocupă, mai nou, cu impunerea de controale mai stricte asupra Internetului, de monitorizare a activităților utilizatorilor on-line și de blocare a anumitor cuvinte cheie, informează Serviciul specializat NetCreator, conform unei declaraţii venite din partea unei surse parlamentare, cu o zi în urmă, citată de mass-media turcă, conform Agenţiei Ansa.

Un proiect de lege a fost prezentat Parlamentului, fiind cel mai recent dintr-o serie de mişcări guvernamentale care testează libertatea de exprimare în aspirantul stat membru al UE.

Legislația propusă le va permite autorităților să blocheze cuvintele cheie considerate cu acces problematic și sa limiteze adrese de site-uri web de video-sharing, a spus sursa.

Legea le va permite oficialilor să țină o evidență stricta a tuturor activităților utilizatorilor de Internet, timp de doi ani, și să monitorizeze site-urile pe care acestia le-au vizitat, cuvintele cheie pe care le-au căutat și activitățile lor pe site-urile rețelelor sociale.

Sursa: Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe