Bărbatul a fost reţinut pentru furt calificat. Poliţiştii clujeni au recuperat în mai puţin de 24 de ore staţia de emisie aparţinând Jandarmeriei, care a fost sustrază marţi din incinta Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj. Staţia, care avea acces la date confidenţiale, a fost sustrasă de un tânăr de 19 ani.

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de un tânăr în vârstă de 19 ani pentru săvârşirea infracţiunii de ,,furt calificat”. Acesta a sustras, ieri, 28 ianuarie, o staţie de emisie recepţie aparţinând Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Cluj, din incinta Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. În aceeaşi zi suspectul a fost depistat, poliţiştii reuşind recuperarea staţiei de emisie recepţie sustrasă.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 ore pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, acesta fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Cluj. Staţia avea un softs pecial prin care poate fi accesată baza de date ale Serviciilor de Evidenţa Populaţiei, erviciului Cazier şi a Serviciului de Înmatriculări. De asemenea, pot fi ascultate toate comunicaţiile serviciilor speciale: Poliţie, Jandarmerie, Pompierisau Ambulanţă. Utilizatorul poate afla, de la Evidenţa Populaţiei, informaţii despre orice cetăţean român român, precum adresa, CNP, serie şi număr de buletin, dacă are cazier sau nu, dacă şi-a plătit amenzile de circulaţie sau alte penalităţi.

Sursa:Adevarul