Liderul nord-coreean Kim Jong-un a executat intreaga familie a unchiului sau, incluzand copii si rude care erau ambasadori in Cuba si Malaezia, anunta agentia de stiri sud-coreeana Yonhap.

Jang Song-thaek, un fost general nord-coreean, a fost executat luna trecuta, dupa ce neintelegerile dintre el si nepotul sau Kim s-au agravat, anunta Al Jazeera.

Kim s-a referit ca la o persoana „mai rea decat un caine” si „un gunoi social” in anuntul pe care l-a facut dupa executia unchiului sau, pe care l-a acuzat de tradare. Au fost prezentate niste fotografii in care Jang era luat din biroul sau de catre forte de securitate.

„Executia a fost extinsa si la rudele lui Jang Song-thaek”, a declarat o sursa anonima agentiei de stiri Yonhap. „Toate rudele lui Jang au fost condamnate la moarte, inclusiv copiii”.

Rudele executate i-au inclus pe sora lui Jang, Kye-sun, sotul acestei ambasadorul Coreei de Nord din Cuba, Jon Yong-jin, amabasadorul in Malaezia, Jang Yong-chol, care este nepotul lui Jang si fiii acestuia, au declarat sursele.

Cei doi ambasadori au fost chemati in Pyongyang la inceputul lunii decembrie. Cei doi fii, fetele si nepotii lui Jang au fost de asemenea executati.

Una dintre surse a declarat ca unele dintre rude au fost tarate din case si impuscate in fata multimii. Agentia de stiri sud-coreeana nu a precizat data la care au avut loc toate aceste executii.

Sursa: Ziare.com