Faptul că partidul xenofob Jobbik și-a deschis filială la Cluj-Napoca nu ar trebui să uimească pe nimeni, consideră reprezentanţii Noua Dreaptă.

„În condițiile în care de ani de zile organizațiile extremiste ungurești, fie din România, fie din Ungaria, erau tolerate în țara noastră, așa ceva a devenit, din păcate, normal în România. Vina aparține întregii clase politice, a tuturor partidelor care au fost la guvernare. Preocupați să facă alianțe cu UDMR-ul sau să nu-i supere pe aceștia dacă se aflau în opoziție, politicienii români au tolerat activitățiile extremiștilor unguri ce doresc dezmembrarea României. În Slovacia, un stat cu o minoritatea maghiară numeroasă, extremismul maghiar nu este tolerat. Situația din România este cu atât mai gravă cu cât activitatea Jobbik și a organizațiilor asemănătoare este anti-constituțională. Lipsa de măsuri a autoritățiilor este o insultă la adresa românilor”, se arată într-un comunicat de presă al Noii Drepte Cluj.

Naţionaliştii clujeni atrag atenţia şi asupra faptului că nici politicienii locali nu au luat măsuri împotriva extremiștilor maghiari.

„Ne întrebăm: cum vor aceștia ca orașul nostru, Cluj-Napoca, să ajungă Capitală Culturală Europeană în 2021, când în municipiu e acceptată prezența unei organizații anti-românești? O filială Jobbik la Cluj-Napoca este o insultă pentru majoritatea populației Clujului, formată din etnici români, dar și o provocare din partea extremiștilor unguri. Din nefericire, asistăm la o creștere a extremismului maghiar la Cluj în ultima vreme, amintim doar cazul taximetristului înjurat și lovit de un client ungur pentru că nu vorbea limba maghiară, precum și vandalizarea statuii eroului Baba Novac”.

Noua Dreaptă consideră că atâta timp cât politicienii vor continua să tolereze extremismul maghiar, aceștia vor rămâne pentru majoritatea românilor niște dușmani mai periculoși decât Jobbik.