Echipa de rugby „U” Cluj s-a reunit, ieri, în Parcu Sportiv „Iuliu Haţieganu”. La prima acţiune din 2014 au fost prezenţi şi cei trei sportivi achiziţionaţi de universitari în această iarnă, Florin Nistor, Nicu Manolachi şi Ionuţ Simion.

După şedinţa tehnică soprtivii pregătiţi de Bogdan Cantor au efectuat primul antrenament de reacomodare la efort. Tehnicianul universitarilor a declarat că este foarte posibil ca la echipă să mai vină jucători şi le-a transmis elevilor săi principalele obiective.

În sezonul 2014 Bogdan Cantor va fi ajutat în pregătirea echipei de Ioan Teodorescu, pentru linia de trei sferturi şi de căpitanul echipei, Cristian Podea, care va fi secund şi va coordona mijlocaşii la grămadă.

Până la începutul lunii martie echipa va efectua pregătirea centralizată la Cluj-Napoca, iar în perioada 6-14 martie „U” va efectua un stagiu de pregătire, de jocuri, la Bucureşti, unde vor fi programate trei partide test cu echipe din SuperLiga Naţională.

„Le-am spus băieţilor ce aştept de la ei. În primul rând vreau să creez o echipă omogenă, cu mentalitate de profesionişti şi minimum cinci jucători care să facă pasul spre echipa naţională a României. Este un an special pentru echipa de rugby Cluj, împlinim 65 de ani de la înfiinţare şi vrem să facem un sezon bun. Este foarte important să avem o pregătire foarte bună, să evităm accidentările şi să facem meciuri frumoase care să ofere suporterilor şi nouă rezultatele pe care ni le dorim”, Bogdan Cantor, director tehnic „U Cluj.

Paul Panait