Protestatarii de la Pungești vor să vină în Capitală ca să-și manifeste nemulțumirea față de explorarea gazelor de șist. „Vom avea acțiuni în marile orase, vom merge în fața Guvernului, vom fi mai multi și mai vocali”, se precizează într-un mesaj postat luni pe pagina de Facebook Rezistența Pungești.

Între timp, peste 50 de persoane din localitatea vasluiană Toporăști, comuna Pungești, protestează marți față de decizia Chevron de a demara în zonă lucrări de explorare a gazelor de șist, transmite Agerpres.

Oamenii protestează pașnic și au afișat bannere și pancarte prin care cer companiei Chevron să părăsească zona și să renunțe la aceste lucrări.

„Este primul protest al locuitorilor din Toporăști. Ne-am hotărât să ne arătăm solidaritatea față de sătenii din Siliștea și din Pungești care au fost până acum pe baricade. Ne gândim la viitorul nostru și al copiilor noștri și nu vrem ca acesta să fie distrus”, a declarat unul dintre protestatari.

Ultimul protest al oamenilor din Pungești față de explorarea gazelor de șist a avut loc duminică.

Protestatarii au postat pe pagina de Facebook un filmuleț (vezi mai jos) în legătură cu activitatea lor de duminică cu mesajul „Pungești 05 01 2013 marșul pe dealuri în urma refuzului Jandarmeriei de a merge pe drumul județean”.

„Poate se uită și Ponta să vadă că nu sunt 20, 50 sau 70 de oameni, ci e vorba de”, spun protestatarii pe Facebook.

Ioana Radu, Sursa: Cotidianul