Ministrul de Interne Radu Stroe a declarat, marţi dimineaţă, întrebat despre dificultăţile de localizare a avionului prăbuşit în Apuseni, că răspunsul poate fi găsit la STS Cluj.

„Deocamdată nu am ce reproşa, nu am văzut elementele”, a spus Stroe, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor privind operaţiunile de intervenţie în cazul aeronavei prăbuşite. Întrebat de ce nu a fost trimisă în misiune aeronava SMURD, el a spus că aceasta este „pentru salvare de oameni, nu pentru alte activităţi”.

În ceea ce priveşte dificultăţile de localizare a avionului, Stroe a spus că răspunsul poate fi găsit la STS: „Răspunsul îl găsiţi la STS, în speţă la STS Cluj. Bineînţeles că era şi mai bine dacă se putea face o localizare la metru sau la suta de metri”. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va prezenta, marţi, ministrului de Interne Radu Stroe un raport detaliat cu privire la intervenţia care a avut loc luni, după accidentul aviatic produs în Munţii Apuseni, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali ai IGSU.

Potrivit surselor citate, raportul amănunţit va ajunge marţi pe masa ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe. Ancheta în cazul accidentului aviatic este coordonată de procurorii Parchetului Curţii de Apel şi susţinută de reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, expertizele criminalistice fiind realizate de criminaliştii Poliţiei Române, au mai spus sursele citate.

Sursa: Adevarul