Prima partidă din cadrul etapei a XV-a a Ligii Naţionale feminine de handbal le aduce faţă în faţă, astăzi, pe ”U” Jolidon Cluj şi SCM U Craiova. Meciul are conotaţii deosebite, la echipa din Oltenia este pregătită de fosta mare jucătoarea a Universităţii, Carmen Amariei, iar în componenţa lotului SCMU sunt mai multe handbaliste care în trecut au jucat la ”U”, Ionica Munteanu, Anca Amariei şi ultima achiziţie a oltencelor, Mihaela Tivadar.

Ambele combatante vin după înfrângeri clare suferite în etapa anterioară. ”U” Jolidon a fost depăşită net de Corona Braşov, scor 35-26, iar SCMU a cedat în faţa celor de la Cetate Deva, scor 26-32.

Universitarele stau bine în clasament, clasându-se pe poziţia a V-a, cu 24 de puncte, la doar o lungime în urma Dunării Brăila, ocupanta poziţiei a III-a, însă, Craiova vine la Cluj de pe locul 9, cu o zestre de numai 15 puncte şi şanse limitate de a mai prinde play-off-ul campionatului.

Deşi are în componenţă o mulţime de foste jucătoare care au trecut şi pe la ”U”, oficialii echipei clujene nu consideră acest lucru ca fiind ceva special. Meciul ”U” Jolidon – SCM U Craiova este programat de la ora 18.00, la Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Paul Panait