O aeronavă care a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi care avea la bord un echipaj medical, printre care şi pe purtătorul de cuvânt la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, a aterizat forţat în judeţul Cluj, potrivit unor surse din MAI. Avionul era pilotat de Adrian Iovan.

Avionul care ar fi aterizat forţat luni după-amiază a fost localizat în zona localităţii Fântânele din judeţul Cluj, în apropierea unui lac de acumulare, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

La locul accidentului au fost trimise trei ambulanţe, două maşini de intervenţie pentru victime multiple şi un elicopter de la SMURD Mureş.

Din primele informații, toate persoanele din avion sunt în viaţă, însă prezintă fracturi.

(Update) Victimele au fost descoperite de salvamontiştii clujeni în zona Pasului Ursoaia, anunţă Consiliul Judeţean Cluj.

(Uptate 2) Se pare că informaţiile primite de la CJC nu se verifică, în teren salvamontiştii încă sunt în căutarea victimelor. În sprijinul lor au venit reprezentanţi ai ocoalelor silvice din zonă, precum şi 200 de localnici, potrivit Mediafax.

foto accident avion horea

(Update 3) Coordonatorul de transplant Victor Zota a declarat luni seară, pentru MEDIAFAX, că unul dintre medicii aflaţi în avionul care a aterizat forţat i-a comunicat telefonic că două dintre victime şi-au pierdut cunoştinţa în jurul orei 20:00.

(Update 4) La ora 21:30 victimele au fost găsite lângă localitatea Horea din judeţul Alba.

(Update 5) Pilotul, Adrian Iovan, a decedat, la fel şi o fată care a intrat în stop cardiorespirator. Ceilalţi 5 pasageri sunt răniţi grav.

Dr Victor Zota a declarat că după momentul impactului toţi pasagerii au supravieţuit, însă decesul celor doi ar fi survenit datorită lipsei de reacţie a instituţiilor implicate în descoperirea avionului, care a fost găsit doar după 6 ore, la întâmplare, de doi pădurari.

NapocaNews, foto Facebook, Marius Pop, OffRoad Transilvania