Ti s-a intamplat vreodata sa intri intr-un apartament identic cu cel in care locuiesti, dar sa constati ca pare mult mai mare decat al tau, desi au aceeasi suprafata? Alegerea gresita a culorilor, mobila prea voluminoasa si amplasata neinspirat sau insuficienta luminii sunt doar cateva dintre motivele care fac diferenta.

Iata 10 trucuri simple, dar ingenioase care te vor ajuta sa obtii senzatia de spatiu intr-un apartament sau intr-o garsoniera de mici dimensiuni:

1. Zugraveste peretii in nuante deschise care au capacitatea de a reflecta lumina, fie ea naturala sau artificiala. In magazinele bricolaj gasesti vopsea lavabila de interior puternic reflectorizanta, de culoare alba, care poate fi nuantata cu un pigment la alegerea ta. Nu uita ca nuantele calde ale spectrului cromatic (rosu, portocaliu, galben) micsoreaza vizual spatiul, in timp ce nuantele reci (albastru, verde, violet) dimpotriva, il maresc adaugandu-i profunzime.

2. Alege o pardoseala cu aspect cat mai simplu si intr-o culoare cat mai deschisa, pentru a mari vizual suprafata apartamentului. O dusumea alba, o pardoseala decorativa turnata din rasini epoxidice cu finisaj lucios, un parchet laminat in nuante deschise sau o gresie care imita dusumeaua din lemn natur reprezinta cele mai bune alegeri in placarea pardoselii unei locuinte de mici dimensiuni.

open space apartament mic pereti zugraviti in gri

3. Daca nici dupa desfiintarea anumitor pereti din apartamentul tau nu ai reusit sa obtii iluzia de interior spatios, este foarte posibil sa…

Articol integral la: Cassadex