Site-ul Agenției de știri oficiale a Patriarhiei Române, basilica.ro pare să fi fost spart în această noapte de hackeri, după cum informează Serviciul specializat NetCreator, citat de lonews.ro.

În ultimele ore, un articol intitulat „Basarabia e România”, cu trimitere spre pagina de facebook a grupării în cauză, a apărut postat în paginile agenției, cu adresa “httpswwwfacebookcombasarabiaeromania”, cu etichetă specifică ultimului articol, respectiv indicativul general “14654.html”

Articolul a fost postat la doar 8 minute după ultima intervenție a administrației asupra articolului dedicat Sâmbetei Morților – Moșii de Iarnă (care ar fi putut atrage deja vizitatori interesați).
În acest moment (ora 5:00 a€ României), articolul în cauza nu mai este vizibil, dar întreg site-ul rămâne încă inaccesibil. Până în prezent, atacuri ale hackerilor “Basarabia e România” (slogan al unioniștilor) au mai fost semnalate pe paginile oficiale ale unor partide din Republica Moldova și pe alte site-uri din România, unele dintre atacuri fiind foarte recente. Ultimul a fost semnalat în urmă cu trei săptămâni când probabil că aceiași tineri naționaliști au spart pagina oficialムa Partidului Comunist din Republică Moldova pe care au postat același mesaj.

De regulă, hackerii pătrund pe serverele pe care sunt găzduite site-urile vizate și blochează total accesul administratorilor legali pe server, afișând pe paginile home imaginea hărții României Mari, cu mesajul “Basarabia e România”.
Biroul de presă al Patriarhiei Române nu a comentat încă acest eveniment.

Sursa: lonews.ro