Deputatul Remus Cernea propune ca Religia sa nu mai fie materie obligatorie, ci sa devina facultativa, urmand a fi studiata doar daca parintii solicita in scris acest lucru, iar in locul acesteia ca disciplina obligatorie sa fie Etica.

Cernea a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, ca a realizat un proiect de lege pentru modificarea articolului 18 din Legea Educatiei Nationale numarul 1/2011, care se refera la studiul Religiei.

“Planurile-cadru ale invatamantului primar, gimnazial, liceal si profesional includ disciplina Etica drept disciplina scolara, parte a trunchiului comun. Programa disciplinei Etica va consta indeosebi in prezentarea principalelor doctrine si valori morale de inspiratie filosofica, stiintifica ori religioasa ale umanitatii, conform puterii de intelegere a elevilor specifice fiecarei perioade de scolarizare.

Scopul disciplinei Etica este de a cultiva spiritul critic, rationalitatea si empatia in masura sa dezvolte un aparat critic de judecata morala propriu fiecarui elev”, a declarat Remus Cernea.

El a precizat ca elevii vor putea studia in continuare Religia, insa doar ca materie facultativa si numai la solicitarea scrisa a parintilor ori a scolarilor care au implinit varsta de 16 ani.

Cernea a mentionat ca la Religie nu vor fi acordate note, ci doar calificative, care nu vor fi luate in considerare la media generala. De asemenea, a adaugat ca manualele si materialele auxiliare utilizate la orele de religie nu pot contine afirmatii cu caracter discriminatoriu ori referiri jignitoare la adresa altor culte sau persoane fara religie.

Remus Cernea va depune acest proiect de lege la Senat la inceputul saptamanii viitoare.

n.n. Redactia Buciumul: dupa declaratiile halucinante despre cum vede o “Romanie libera”, dupa proiectul de lege de protectie a delfinilor care ar duce la desfiintarea Delfinariului, Cernea recidiveaza cu o alta idee nastrusnica dar care ar fi mult mai distructiva pentru romanii si asa innecati in promiscuitatea si imoralitatea promovate pe scara larga in mass-media : alungarea adevarurilor incomode si a predarii moralei crestine din scoli…

Sursa: Buciumul