Protestatarii pro-europeni si forţele de ordine din Kiev s-au ciocnit violent marţi dimineaţa. Aflaţi de mai bine de două luni în stradă, protestatarii au lansat un atac împotriva sediului Partidului Regiunilor al preşedintelui Viktor Ianukovici, pe care l-au şi ocupat, aruncând cu pietre şi cocteiluri cocteiluri Molotov.Trei manifestanţi au fost ucişi prin împuşcare, a declarat Oleg Musii, şeful serviciului medical al opoziţiei

Marţi dimineaţa, protestatarii s-au îndreptat spre Parlament pentru a mări presiunea asupra președintelui Viktor Ianukovici, căruia opoziția îi cere să renunțe şi să organizeze alegeri anticipate. Protestatariiau fost opriți de un cordon de camioane la o sută de metri înaintea Parlamentului. Ciocniri violente au avut loc, soldate cu răniţi în ambele tabere. Poliția a recurs la gloanțe de cauciuc, bastoane, grenade fumigene și paralizante pentru a-i opri pe protestatari.

De peste două luni, in Ucraina au loc proteste masive impotriva administratiei de la Kiev care a refuzat la sfarsitul lunii noiembrie semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeana. Actualul presedinte, fost membru in partitul comunist, are viziuni politice apropiate de cele din Rusia. Bilanţul violenţelor de la Kiev a ajuns la cinci morţi şi sute de răniţi.

NapocaNews