Zeci de tineri democrat-liberali din Cluj au ieşit astăzi în stradă, în centrul oraşului Cluj-Napoca, pentru a transmite un mesaj de înurajare cetăţenilor ucrainieni care protestează la Kiev.

Preşedintele PDL Cluj-Napoca, Radu Moisin, şi preşedintele TDL Cluj, Ovidiu Câmpean, au aprins lumânări în memoria victimelor din Ucraina. Manifestanţii au format acronimul „UE” din lumânări.

„Trebuie să ne solidarizăm cu poporul ucrainean pentru că ei fac acum ceea ce făcea poporul român în urmă cu 25 de ani, încercând să se rupă de sub jugul comunisto-bolşevic”, a spus Radu Moisin.

„Este de datoria noastră să luăm poziție față de ce se întâmplă în orice colț al Europei, așa cum și noi credem că este responsabilitatea altor europeni de a lua poziție de fiecare dată când în România sunt probleme. Mai mult decât atât, suntem și profund preocupați faţă de evenimentele din ultimele zile din Ucraina și considerăm că în acest moment singura soluție este dialogul democratic și oprirea imediată violențelor. Nu credem că este normal ca într-o țară europeană, cu aspirații europene, să fie peste 100 de morţi şi 500 de răniţi când poporul susţine cauza UE. Noi credem că în Cluj-Napoca, fiind un oraș european, dintr-o țară membră UE, este de datoria noastră să ne manifestăm solidaritatea cu protestatarii de la Kiev”, a declarat liderul TDL Cluj, Ovidiu Câmpean.

Violenţele din ultimele 24 de ore, din Ucraina, s-au soldat cupeste 100 de morți și peste 560 de răniți.

Astăzi, preşedintele Viktor Ianukovici a declarat că este de acord cu organizarea de alegeri anticipate, în decembrie.

foto: facebook