Preşedintele PDL, Daniel Buda, îi solicită demisia de îndată lui Victor Ponta, declarându-l corigent la disciplina de Drept Constituţional, ca urmare a declaraţiilor conform cărora preşedintele Traian Băsescu nu ar putea ataca la Curtea Constituţională Guvernul Ponta 3.

Victor Ponta face abstracţie de articolul 103, coroborat cu articolul 146, litera e, unde se arată foarte clar că CCR soluţionează conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice LA CEREREA PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI, a unuia dintre preşedinţii celor două camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii. De altfel, Legea 47 din 1992, coroborată cu deciziile Curţii Constituţionale Nr. 54 şi 53, prevăd posibilitatea de a se ataca la CCR hotărârile Parlamentului care afectează valori, reguli şi principii Constituţionale, sau după caz, organizarea şi funcţionarea autorităţilor şi instituţiilor de rang Constituţional, cum este cazul de faţă.

„Apreciez astfel că, avem astăzi de-a face cu un Guvern care nu este doar incompetent, format din oameni calificaţi doar la locul de muncă ci şi un Guvern ce urmează a fi investit ilegal şi cu încălcarea Constituţiei”, adaugă Daniel Buda.