Potrivit portalului tirgumureseanul.ro, Tribunalul Mureş a respins ca inadmisibilă cererea prin care Asociaţia Siculitas a solicitat revocarea în instanţă a avizului negativ pe care autorităţile locale din Târgu Mureş l-au dat în cazul marşului secuiesc din 10 martie, interzicând o astfel de manifestare cu acest prilej.

Avocatul organizatorului Zilei Libertăţii Secuilor, Kincses Elod susţine că urmează să decidă asupra atacării hotărârii Tribunalului Mureş, că soluţia ideală ar fi ca prefectul de Mureş să atace avizul negativ dat de municipalitate şi că, în acest sens, se vor adresa premierului Victor Ponta. În opinia avocatului, această decizie a municipalităţii este nelegală şi foarte periculoasă, care poate crea consecinţe absolut nedorite, iar în cazul în care în 10 martie va fi din nou scandal la Târgu Mureş, vinovaţi vor fi primarul şi şeful Poliţiei Locale Târgu Mureş.

În replică, şeful Poliţiei Locale Târgu Mureş, Valentin Bretfelean susţine că aprobarea marşului secuilor prin instanţă ar crea un precedent periculos, pentru că într-un oraş multicultural, unde există stabilitate şi bună înţelegere, nici românii şi nici maghiarii nu îşi doresc escaladarea unor tensiuni.

Dan Tanasa
Integral pe tirgumureseanul.ro