Fostul acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători. Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare. Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare. Gică Popescu a primit 3 ani şi o lună cu executare. Jean Pădureanu, 3 ani şi 4 luni cu executare. Victor Becali, 4 ani şi 8 luni cu executare. Gigi Neţoiu a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni cu executare.

Condamnaţii au, în principiu, 48 de ore la dispoziţie pentru a se preda la orice post de poliţie sau penitenciar, dar în situaţii considerate speciale brigăzile operative ale Poliţiei merg să-i ridice de îndată de la domiciliu pe cei vizaţi de sentinţă. Ei sînt aduşi mai întîi la un filtru, de obicei la Direcţia Cercetări Penale din Rahova, după care, în interval de 30 de zile de la arestare, sînt distribuiţi către diferite închisori pentru executarea pedepsei.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA au fost prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

NapocaNews