Mii de clujeni, de toate vârstele şi confesiunile creştine, s-au adunat astăzi, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, pentru a lua parte la marşul pentru viaţă organizat de ProVita în colaborare cu Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Greco-Catolică. A fost un adevărat record de prezenţă, încurajat şi de vremea frumoasă de afară.

Aceştia au purtat cu ei pancarte pe care au scris: „Iubesc viaţa”, „Îm regret avortul”, „Viaţa începe la concepţie”, „Am dreptul la viaţă”, „Preţuieşte viaţa”, „Copiii sunt o bucurie a vieţii”, „Zâmbeşte, mama ta a ales viaţa”, „Noi toţi am fost cândva embrioni”, „Avortul distruge vieţi”.

Evenimentul a început cu o rugăciune rostită de ÎPS Mitropolit Andrei, care a subliniat că numai Dumnezeu are dreptul să dea şi să răpească viaţa.

Potrivit organzatorilor, numai anul trecut au fost ucişi 100.000 de copii, însă această statistică a fost ignorată în spaţiul public deşi dacă ar fi existat un conflict militar cu 100.000 de persoane ucise, oamenirea ar fi condamnat vehement acest genocid.

„Cei care susţin avortul spun că femeile au dreptul să aleagă, însă acest lucru este aberant pentru că cele mai multe dintre femei spun că au adoptat soluţia avortului tocmai pentru că nu au avut altă alternativă”, a spus un reprezenant al ProVita.

Acţiunea de astăzi a avut ca scop şi conştientizarea populaţiei şi cu privire la nevoia de adoptare a copiilor abandonaţi de către părinţi.

Participanţii au pornit în marş pe traseul Piaţa Unirii – Bulevardul Eroilor – Piaţa Avram Iancu – Bulevardul Dorobanţilor – Bulevardul 21 Decembrie 1989 – Piaţa Unirii.

mars pentru viata cluj

mars pentru viata cluj1

mars pentru viata cluj2

mars pentru viata cluj3

mars pentru viata cluj4

mars pentru viata cluj5

mars pentru viata cluj6