Preşedinţii PSD şi UDMR, Victor Ponta şi, respectiv, Kelemen Hunor, au semnat, luni, la Palatul Parlamentului, acordul pentru intrarea Uniunii la guvernare. Acordul semnat de liderii USD şi UDMR, luni, prevede reglementarea problemei drepturilor culturale ale minorităţilor naţionale, prin legislaţie adecvată, reprezentarea proporţională a maghiarilor în instituţii şi soluţionarea problemei înfiinţării liniei maghiare la UMF Târgu-Mureş.

Protocolul prevede şi susţinerea din partea USD a modificării Constituţiei pentru înlesnirea drumului către autonomie a aşa-zisului „ţinut secuiesc”.

Ponta se angajează şi să susţină finanţarea de la bugetul de stat a mai multor facultăţi în limba maghiară la Târgu Mureş deşi PSD a dat jos Guvernul Ungureanu criticând faptul că Mihai Răzvan Ungureanu a susţinut înfiinţarea unei linii de predare în limba maghiară la Târgu Mureş.

De asemenea, Victor Ponta susţine introducerea oficială a limbii maghiare în toate instituţiile statului, dar şi reprezentare proporţională în instituţiile publice.