Kelemen Hunor va fi vice-premier şi ministru al culturii, iar Korodi Attila va fi ministrul mediului. De asemenea, UDMR va avea 14 secretari de stat, a anunţat liderul UDMR.

La Grupul UDMR din Camera Deputaţilor va fi semnat un acord politic între UDMR şi liderii partidelor care formează actuala coaliţie la putere, PSD – UNP şi PC.

Declaratiile lui Kelemen Hunor:
– Noi am constatat ca in acest moment Romania are nevoie de stabilitate guvernamentala. Contributia noastra este extrem de importanta, tinand cont de toate situatia din Romania
-Conform acordului care va fi semnat am luat o decizie sa luam parte in structurile guvernamentale cu ministri si secretari de stat.
-Suntem de acord cu programul guvernamental din 2012, acordul politic nu adauga nimic in programul de guvernare.
-In urma negocierilor vom avea doua ministere (ministerul Culturii si Mediului) si functia de viceprim-ministru asa cum era normal, daca celelalte partide au viceprim-ministru, atunci si UDMR va avea.
-Continutul acordului pe care il vom semna la 15.30 il vom face public.
-Nu pot sa va spun detaliile negocierilor. Am ajuns la o concluzie foarte buna.
-Am tinut cont de procentul nostru in cadrul coalitiei. asta inseamna in mare 14 pozitii in ministere, secretari de stat-
-Nu exista anexe totul este public nu se adauga nicio virgula la programul de guvernare.
-Eu nu semnez nimic cu Dan Voiculescu, nu l-am reevaluat. Sunt convins ca nu va avea o influenta asupra deciziilor din guvern

Intre 1996 – 2000, UDMR a făcut parte din guvernul CDR.

Între 2000 – 2004 a susţinut guverarea PSD – PUR.

Între 2004- 2008 a fost din nou la guvernare, iniţial împreună cu alianţa DA, apoi dupa trecerea PDL în opoziţie, a rămas în coaliţie cu PNL.

In 2009 a avut miniştri la cultură, sănatate şi mediu, alături de PDL şi UNPR în cabinetul BOC 2.

NapocaNews