Pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Nina Ştanski, a sugerat, într-un interviu pentru postul de televiziune Rossia 24, că regiunea transnistreană ar putea intra în componenţa Federaţiei Ruse.

“Politica de stat a Transnistriei se bazează pe voinţa poporului. Ultimul referendum s-a desfăşurat în 2006, iar în cadrul acestuia peste 97 la sută din populaţie s-a pronunţat pentru independenţa regiunii, cu posibilitatea ca aceasta să intre în componenţa Federaţiei Ruse”, a spus Nina Ştanski, citată de ABCnews.

Deputatul în Duma de Stat a Federaţiei Ruse, Roman Hudyakov, a expediat o interpelare Ministerului Afacerilor Externe în care cere instituţiei iniţierea procedurii de recunoaştere a independenţei enclavei separatiste transnistrene şi ulterioara includere a acesteia în componenţa Rusiei.

“Luând în consideraţie pericolul situaţiei din Ucraina, precum şi voinţa poporului transnistrean, cer să examinaţi chestiunea recunoaşterii independenţei Transnistriei şi posibilitatea includerii ulterioare a acesteia în componenţa Federaţiei Ruse”, se arată în interpelarea deputatului.

Sursa: Cotidianul