Locomotiva de epocă expusă, în noiembrie 2013, în faţa Gării Cluj-Napoca pentru a fi admirată de călători este folosită pe post de WC-ul public de unii. Un film de pe youtube arată cum un boschetar îşi face nevoile pe locomotiva cu aburi, „bătrână“ de 57 de ani, un „Ferrari“ pe şine.

Povestea tristă a locomotivelor cu aburi din România: de la… Maşinăria cântăreşte peste 140 de tone şi prindea 80 de kilometri pe oră, o viteză bună pentru o astfel de locomotivă cu aburi, adică era un fel de „Ferrari“ al locomotivelor cu aburi. „80 de kilometri pe oră este o viteză bună pentru trenurile de marfă.

Aceasta a fost o locomotivă destinată, în special, remorcării trenurilor grele de marfă. E o viteză bună şi pentru ziua de azi având în vedere că între Dej şi Cluj se circulă cu 50-70 de kilometri la oră“, spunea, în noiembrie, Florin Nan, custodele Muzeului locomotivelor din Dej.

A fost amplasată ca piesă de muzeu în faţa Gării din Cluj-Napoca în noiembrie 2013, iar într-un filmuleţ postat ieri, 7 martie, pe youtube se vede cum un boschetar îşi face nevoile pe roţile ei. Imaginile, mai jos:

Florina Pop, Sursa: Adevarul