Activiştii proruşi care au eliberat miercuri peste 50 de persoane sechestrate continuă să ocupe sediul local al serviciului ucrainean de securitate (SBU), la Lugansk, în estul Ucrainei.

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a promis miercuri un „un răspuns puternic celor care încearcă să provoace un conflict”.

La Lugansk, un oraş situat la distanţa de 60 de kilometri de frontiera cu Rusia, activiştii care ocupă sediul SBU par să ia în serios ameninţarea unui asalt asupra poziţiilor lor, fără a fi însă pregătiţi să cedeze.

„Refuzăm să predăm armele. Nu avem nimic de pierdut”, a declarat un reprezentant al activiştilor care ocupă sediul serviciului ucrainean de securitate, Oleg Desiatnikov, în vârstă de 49 de ani.

„Am vrut să negociem, dar nimeni nu ne-a ascultat. Ei ne ameninţă să ia clădirea cu asalt. Dacă ne vor ataca, noi vom răspunde”, a adăugat el.

Potrivit lui Desiatnikov, contrar informaţiilor oferite de SBU, în clădirea ocupată nu au existat persoane sechestrate de activişti proruşi.

„Sunt nişte minciuni. Nu am luat niciodată ostatici”, a afirmat el.

SBU a anunţat marţi că „activişti separatişti, sub ameninţarea armelor, împiedică aproximativ 60 de persoane să părăsească incinta”. Ulterior, serviciul ucrainean a anunţat că „ostaticii” au fost eliberaţi.

Sursa: Mediafax