Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Cluj-Napoca împreună cu Asociația ROST invită publicul clujean joi, 10 aprilie 2014, în ultima seară duhovnicească din Postul Mare, la un eveniment special dedicat foștilor deținuți politici.

Intitulată Destine pe Drumul Crucii, manifestarea va avea loc de la ora 19, în Sala Auditorium Maximum a Casei Universitarilor din oraș de pe strada Emanuel de Martonne nr. 1. Invitatul special al serii va fi Maestrul Dan Puric, care va prezenta evenimentul și care va vorbi publicului despre credința din temnițele comuniste. Vor lua parte și scriitorul și fostul deținut politic Marcel Petrișor, jurnalistul Răzvan Codrescu, magistratul și teologul Lucian Popescu și Claudiu Târziu, președintele Asociației ROST.

Potrivit președintelui ASCOR Cluj, Bogdan Dincă în cadrul evenimentului va fi vizionat un film memorabil intitulat Evadat din Gulag de Kutsna Amiredjibi, despre tatăl său prințul georgian, fost deținut politic timp de 16 ani, scriitor nominalizat la Premiul Nobel și în ultimii ani călugăr sub numele de David.

De asemenea se va asculta o înregistrare audio inedită cu Aurel State, un om cu profundă demnitate românească, fost deținut politic și autorul unei cărți de memorii de pe frontul celui de al doilea război mondial și din închisorile comuniste, intitulată Drumul Crucii. Această carte a scriitorul Aurel State va fi lansată la finalul manifestării. Intrarea la eveniment este liberă.

Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea