Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, a transmis, marţi, 15 aprilie, mesajul de Paşte. A citat din pastorala scrisă zilele acestea şi care se numeşte „Între lumină şi întuneric, între Hristos şi diavolul”, dar a afirmat şi că oamenii politic ar trebui să aibă o atitudine împăciuitoare în aceste zile să să se „îmbrăţişeze“.

Întrebat de jurnalişti dacă în mesajul său pascal se referă şi la liderii politici care sunt în duşmănie sau în puşcărie, mitropolitul Clujului a răspuns că şi aceştia sunt creştini. „ Şi ei (n.r. politicienii) sunt creştini, şi ei ar trebui să poată zice, aşa cum zice cântarea de la Paşte, «Unii pe alţii să ne îmbrăţişăm şi să zicem fraţilor şi celor care ne urăsc pe noi». Ar fi un mesaj pentru toată lumea. (…) S-ar putea ca cei care sunt în puşcărie, de fapt, să petreacă în lumină ziua de Paşte, dacă îl au pe Hristos în suflet.

Dacă au făcut fapte reprobabile şi pentru acele fapte sunt acolo, sigur că sunt fapte ale întunericului. Dumnezeu ne-a lăsat taina spovedaniei, orice lucru rău ar fi făcut cineva şi are un moment în care se căieşte şi o apucă pe calea cea bună este reabilitat de Dumnezeu. Probabil că în sufletele lor este tristeţe, pentru că nu sunt acasă în ziua de Paşte, dar, dacă au credinţă şi şi-au găsit echilibrul, pot să simtă bucuria Învierii şi în închisoare”, a spus IPS Andrei, citat de Mediafax.

Mitropolitul Clujului deplânge în mesajul său de Paşte că multă lume manifestă indiferenţă faţă de cele spirituale şi regretă că oamenii nu includ şi religia printre preocupările lor. Înaltul prelat de la Cluj mai spune că „cea mai faimoasă şiretenie a diavolului constă în a convinge că el nu există“ şi că „de aceea lucrurile merg tot mai prost în lume pentru că ne este frică să privim în faţă adevăratele cauze ale răului“.

Florina Pop, Sursa: Adevarul