Trei persoane au murit şi alte patru au fost rănite, sâmbătă noapte, în urma unui incendiu izbucnit într-un restaurant din centrul municipiului Constanţa, focul, care a afectat o clădire cu două etaje în care mai funcţionau un pub şi un cazino, fiind stins de pompieri după mai mult de cinci ore. Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz. Firma care deţine restaurantul a fost amendată cu 7.000 de lei, în urmă cu câteva săptămâni.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au afirmat că martorii au povestit că în momentul izbucnirii incendiului cele trei tinere care au decedat se aflau la mansarda imobilului, unde era amenajat un vestiar. Fetele nu au mai reuşit să coboare, fiind găsite de echipele de intervenţie printre dărâmături, după ce plafonul s-a prăbuşit.

Tânăra de 19 ani, transportată în stare gravă la Bucureşti, a reuşit să iasă la timp din vestiar, fiind grav rănită, au precizat reprezentanţii ISU Constanţa.

Incendiul a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 22.40, flăcările extinzându-se cu rapiditate de la restaurantul cu specific libanez, la un cazino şi la un pub, aflate în aceeaşi clădire. În imobilul respectiv, care are două etaje, se aflau, la momentul izbucnirii flăcărilor, câteva zeci de persoane.

Pompierii au reuşit să stingă incendiul după o intervenţie care a durat mai mult de cinci ore.

Trei dintre tinerele care lucrau la restaurantul din Constanţa ars în incendiul de sâmbătă noapte nu erau angajate cu forme legale, două având contractele expirate, iar a treia neavând niciun act încheiat cu angajatorul.

Sursa&Foto: Mediafax