Monumentul Glorie Ostașului Român din Piața Avram Iancu a fost gazda astazi a unei ceremonii militare cu depuneri de coroane si flori, cu ocazia Zilei Veteranilor de Razboi.

Marius 3

La manifestare au participat oficialitati ale administratiei publice locale, militari activi si in rezerva, dar si veterani de razboi. Printre oficialitatile clujene s-au numarat IPS Andrei, prefectul Gh. Vușcan, generalul A. Tonea si candidatul la europarlamentare Daniel Buda. Au fost depuse jerbe de flori din partea armatei, veteranilor, prefecturii, consiliului judetean, primariei și PDL Cluj.

IMG234

Ziua Veteranilor de Razboi se sarbatoreste in semn de recunoastere a meritelor deosebite pentru apararea independentei, suveranitatii, integritatii teritoriale si a intereselor Romaniei. Incepand din acest an, aceasta va fi marcata pe data de 29 aprilie. Titlul de veteran de razboi a fost atribuit in Romania in anul 1902, de regele Carol I, pentru luptatorii ce au participat la Razboiul de Independenta din 1877.

Generalul în rezervă Mancaș a vorbit despre necesitatea guvernului Ponta de a sprijini financiar pe veteranii de război.

NapocaNews