Distribuie articolul

Echipa feminină de gimnastică a României a câştigat, sâmbătă, medalia de aur la Campionatul European de la Sofia. Pe următoarele două trepte s-au clasat Marea Britanie şi Rusia.

„A fost un concurs greu, am avut de surmontat niste nerealizari din calificari pe care poate le-a vazut toata lumea. Nu au fost cele trei ratari de atunci si a iesit foarte bine. Nu pot sa nu spun, si Marea Britanie, Rusia, Germania, chiar Italia au fost foarte puternice, s-a vazut ca rezultatele se schimbau tot timpul, de la o rotatie la alta. Noi a trebuit sa facem trei soluri foarte bune in a patra rotatie ca sa fim siguri de medalia de aur”, a declarat Octavian Bellu pentru MEDIAFAX.

Stefania Stanila, Silvia Zarzu, Larisa Iordache, Andreea Munteanu si Diana Bulimar sunt gimnastele care au urcat pe cea mai înaltă treaptă la Sofia.
Este a saptea oara cand titlul european la gimnastica, in proba pe echipe, este cucerit de Romania. Delegatia tarii noastre a mai obtinut 2 medalii la Campionatele Europene de gimnastica la junioare: cea de bronz si cea de argint.

AM