Clujenii sunt aşteptaţi, de 1 Mai, la o serbare câmpenească, cu muzică de taraf, organizată de Consiliul Judeţean în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca, în timp ce dintre partidul politic PDL este singurul care a anunţat că va sărbători Ziua Muncii, printr-o acţiune de ecologizare.

La Cluj, PDL este singurul partid care a anunţat că va sărbători 1 Mai, urmând să organizeze, joi, o acţiune de ecologizare a zonei de agrement de pe Valea Gârbăului din Cluj-Napoca.

La acţiune, care va începe la ora 11.00, sunt aşteptaţi să participe aproximativ 300 de membri ai partidului, majoritatea de la organizaţia de tineret.

„Pentru noi, astfel de acţiuni au devenit o tradiţie, am organizat manifestări similare şi anii anteriori. Vom avea saci menajeri, vom ecologiza Valea Gârbăului. Vom sărbători prin muncă 1 Mai”, spun reprezentanţii PDL Cluj.

La acţiune va participa şi liderul filialei judeţene, Daniel Buda, candidat pe locul 5 pe lista PDL la alegerile pentru PE.

În schimb, PSD Cluj nu va organiza nimic special de 1 Mai, liderii filialei susţinând că Ziua Muncii va fi sărbătorită în acest an de social-democraţi prin „întâlniri cu cetăţenii în teritoriu”.

Nici PNL Cluj şi nici UDMR Cluj nu vor organiza vreo manifestare de 1 Mai.

O serbare câmpenească va fi organizată, însă, de Consiliul Judeţean Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda”, în colaborare cu primăriile Turda, Aiton, Băişoara, Floreşti, Iara, Mociu, în Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca. Acolo va avea loc, joi, de la ora 12.00, a treia ediţie a „Serbării câmpeneşti de 1 Mai”.

Participanţii vor putea asista la spectacole susţinute de cursanţii ansamblurilor folclorice populare din Turda, Băişoara, Floreşti, Mociu şi Cluj-Napoca, precum şi de cursanţi ai claselor de muzică populară din Cluj-Napoca, acompaniaţi de taraful „Vatră de dor” al Şcolii Populare de Arte.

La rândul său, Primăria Cluj-Napoca a anunţat că a pregătit terenul de pe Valea Gârbăului, unde sunt instalate opt grătare, pentru clujenii care doresc să petreacă 1 Mai la iarbă verde.

La Cluj-Napoca, ultima ieşire la iarbă verde de 1 Mai a PSD a fost în 2012, înaintea alegerilor locale, când a fost organizată o serbare câmpenească sub sigla USL în zona de agrement Făget. La manifestare au participat peste 500 de membri şi simpatizanţi ai PSD, PNL şi PC, printre care şi candidaţii USL la alegerile locale, care au mâncat mici şi au băut bere, fără să aibă loc şi vreun spectacol de muzică populară.

De asemenea, în anul 2009, PSD şi PDL Cluj au organizat serbări câmpeneşti în zona Făget, dar la distanţă unii de alţii. Membrii celor două formaţiuni au petrecut în corturi amplasate la circa două sute de metri unul de altul, social-democraţii trebuind să îşi plătească berea şi micii, în timp ce democrat-liberalii le-au primit gratis din partea partidului.

n 2010, PSD Cluj a organizat de 1 Mai mai multe acţiuni de ecologizare în zona Lacului Gilău, dar şi la Turda, Câmpia Turzii, Dej, Gherla şi Huedin, la care au fost prezenţi, printre alţii, preşedinte PSD Cluj, Remus Lăpuşan, şi parlamentari social-democraţi. La acţiune au participat peste 600 de membri şi simpatizanţi ai PSD care au strâns, în total, peste o sută de metri cubi de deşeuri.

Sursa: Mediafax