Parlamentarul rus Vitali Milonov propune boicotarea Eurovision-lui, cerand excluderea unui cantaret travestit din Austria.Milonov, care a sprijinit adoptarea unei legi locale impotriva propagandei homosexuale in 2011, prin care a fost deschis drumul pentru o lege federala similara in 2013, a scris o scrisoare comitetului rus de selectie pentru Eurovision cerand sa nu fie trimisi muzicieni rusi la competitia care se va tine la Copenhaga in luna mai, scrie The Guardian.

Infatisand evenimentul drept o „parada gay mare cat Europa”, Milonov sustine ca participarea cantaretilor rusi ar „contrazice drumul reinnoirii culturale si morale pe care s-a angajat Rusia azi”. Intr-un mesaj pe Twitter, politicianul a cerut boicotarea completa a acestui „spectacol al Sodomei”.

„Chiar si difuzarea acestui concurs in Rusia e de natura sa insulte milioane de rusi”, a spus Milonov in scrisoarea sa.

„Participarea acestui travestit evident si hermafrodit pe nume Conchita Wurst (Carnat, in limba germana, n.r.) pe aceeasi scena cu cantaretii rusi reprezinta o propaganda evidenta a homosexualitatii si a decaderii spituale”.

Cantaretul Thomas Neuwirth va reprezenta Austria in acest an la Eurovision sub identitatea unui personaj transexual pe nume Conchita Wurst. Milonov a dat ulterior un mesaj pe Twitter, spunand ca „boicotarea totala nu e necesara”, dar ca „perversul din Austria trebuie exclus”.

Nu e prima oara cand Milonov se dezlantuie impotriva Eurovisionului. Anterior el a facut un apel ca tara sa sa organizeze propriul „Rusiavision”, in care sa se prezinte „valorile traditionale”, un termen folosit si de presedintele Vladimir Putin atunci cand vorbeste de Rusia ca despre un bastion impotriva declinului spiritual al Occidentului.

Milonov a criticat si postul de televiziune detinut de stat, Canalul 1, care a difuzat in luna mai a anului trecut competitia Eurovision, pe care a denumit-o „un spectacol degradant in stil Hollande”, referindu-se la presedintele Frantei, Francois Hollande, care tocmai semnase un decret care legaliza casatoriile intre homosexuali.

In 2012 el a depus o plangere impotriva lui Lady Gaga despre care a spus ca a incalcat legea din Sankt Petersburg prin promovarea homosexualitatii printre minori, atunci cand ea a cerut respectarea drepturilor persoanelor gay in timpul unui concert tinut in oras.

Sursa: Ziare.com