Un miting pentru alegerile europene la care participa cancelarul german Angela Merkel a fost perturbat de manifestantii pro-rusi.In timpul unui miting electoral organizat miercuri la Berlin, in cadrul campaniei pentru alegerile europene, la care participa si Angela Merkel, au intervenit aproximativ o suta de manifestanti pro-rusi, scrie RTL.

Unii purtau insemnele vulturului bicefal rus si au huiduit cancelarul german. Altii purtau pancarte pe care scria „Opriti nazistii din Europa!” sau „Fara razboi impotriva Rusiei”.

Manifestantii s-au aflat in spatele barierelor care delimitau spatiul mitingului, la care participau aproximativ 200 de persoane. De la tribuna au vorbit o serie de politicieni, candidatii CDU pe listele pentru Partidul European. Joachim Zeller, unul dintre candidati, a precizat ca manifestatia pro-rusilor ar fi mai potivita „pentru Piata Rosie”.

Cancelarul german a sustinut constructia europeana si a facut doar o aluzie la manifestanti.

„Avem libertate de miscare, libertate a presei, aici, cei care se manifesta strigand nu trebuie sa se teama ca vor fi interogati, si asta ne face mandri”, a spus Angela Merkel.

NapocaNews