O colecţie inedită de motociclete Harley şi Indian poate fi admirată la Iulius Mall Cluj, de astăzi până pe 18 mai 2014, de către iubitorii de motoare şi nu numai. Expoziţia „Vintage Motorcycles” include adevărate bijuterii pe două roţi, îndrăgite de generaţii de bikeri din întreaga lume.

În premieră pentru regiunea Transilvaniei, în piaţeta centrală a Iulius Mall Cluj sunt expuse 15 modele de motociclete rare, inestimabile ca valoare. Cea mai „bătrână” motocicletă este un superb „Indian Racer”, fabricat în anul 1926, iar cea mai „tânără” este „Fat-Boy” de la Harley, din 1995. Tot la capitolul exemplare inedite se numără: „Harley Racer” (1927) – una dintre cele mai rare motociclete create de celebrul brand Harley-Davidson; „Indian Scout” (1937) – motocicletă superioară din punct de vedere tehnic multor modele de la acea vreme; „The Police” (1962) – folosită de poliţia americană pentru monitorizarea traficului; „Golden Eagle” (1984) – placată cu aur şi „Fire Bike” (1974) – fabricată de Harley-Davidson pentru comemorarea pompierilor merituoşi. În plus, aproape fiecare deceniu al secolului trecut este reprezentat de câte un model de excepţie, care se evidenţiază prin tehnologia folosită, componente, design şi elemente grafice.

Motocicletele expuse sunt aduse din Germania şi fac parte din colecţia „Classic Bikes Harley & Indian Private Collection”, care deţine, în total, 26 de piese rare. Colecţia a fost prezentată în întreaga Europă, în ţari precum Suedia, Spania, Franţa, Italia, Cehia, Austria, Belgia, Olanda şi Croaţia.

NapocaNews