Cunoscutul om de televiziune şi realizator de documentare premiate peste hotare, Sorin Grecu şi-a lansat miercuri, 14 mai, orele 17.00, la Teatrul de Păpuşi PUCK din Cluj-Napoca, volumul de versuri „Viaţa amânată – o plimbare prin infern”, tipărit la Edtura clujeană Grinta. Despre carte au vorbit Ion Cristofor şi Gabriel Cojocaru, directorul Editurii “Grinta”.


Ion Cristofor a subliniat că „Sorin Grecu este un poet original care se inspiră din cotidian, un fel de Whitman român, care diferă de generaţia 80”, iar Gabriel Cojocaru crede că acest volum de versuri al lui Sorin Grecu este cel mai bun care a apărut anul acesta pe piaţa românească de poezie.

Sorin Grecu a debutat în volumul colectiv de poezii „Alpha”, în anul 1984, la Ed. Dacia. Poetul face trecerea stilistică de la generaţia optzecistă la noul val milenarist reprezentat de Victor Ţarină, Daniel Hoblea, Dinu Virgil, Adrian Mihai Bumb, Ionuţ Ţene, Marius Ţion, Dumitru Cerna, Oana Boc sau Flavia Teoc. În anii 90 Sorin Grecu era un acid jurnalist anticomunist de orientare creştin – democrată.

NapocaNews