Nu e de glumă. Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca riscă să fie închis din cauza corupţiei care planează asupra lucrărilor efectuate de firma Napoca Construcţii pentru noua pistă a aeroportului, lucrări efectuate la comanda lui Horea uioreanu (reţinut pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani) fără licitaţie.

Firma controlată în trecut de Ioan Rus a câştigat lucările pentru realizarea a 2100 m din pista de 3500 m a aeroportului (42 milioane de euro), iar în urma unei operaţiuni de dare-luare de mită s-a decis continuarea lucrărilor cu aceeaşi firmă, însă fără vreun strop de transparenţă.

După ce DNA a început valul de reţineri la Consiliul Judeţean Cluj, instituţia a blocat finanţarea către aeroport, motivând că acolo sunt efectuate operaţiuni care încalcă legea, iar aeroportul nu a putut să deconteze către Napoca Construcţii lucrările realizate.

Firma se poate îndrepta împotriva Aeroportului pentru recuperarea creanţelor şi poate cere inclusiv blocarea activităţii aeroportului.

Dezvăluirile au fost făcute azi, în cadrul unei coferinţe de presă organizată de consilierul judeţean Mihai Szeplekan.