Mai multe trenuri au avut întârzieri, iar circulaţia rutieră a fost perturbată, în urma unui accident produs în această dimineaţă, pe strada Oaşului, din Cluj-Napoca. Şoferul unui autocamion, care transporta o macara, nu a respectat regimul de înălţime a podului CFR din zonă şi a lovit platforma din beton.

Avea o înălţime mai mare de 4 metri, cea permisă, iar macaraua s-a rupt. În urma accidentului, a fost afectată şi o parte din calea ferată care traversa podul.

„S-a auzit o bubuitură. Când am ieşit afară maşina era aici. Din câte am înţeles, era macaraua ridicată. A uitat macaraua ridicată şi s-a agăţat de pod”, povesteşte un martor. „Nu a mai fost accident niciodată”, a spus un locuitor din zonă.

Circulaţia feroviară a fost întreruptă în zonă timp de aproximativ o oră. După intervenţia angajaţilor CFR, traficul a fost reluat, însă doar pe o linie.

„Firul 1 este închis pentru circulaţie, pentru că o grindă a podului este deformată. Macaraua venind pe drum, a lovit grinda podului, infrastructura şi una din patru grinzi este deformată”, a precizat Emanuil Culda, şef al Direcţiei Tehnice CFR Cluj, conform DG24.

Şi circulaţia tramvaielor a fost afectată în urma accidentului. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipe, care au ajutat la eliberarea carosabilului, pentru reluarea circulaţiei rutiere în condiţii normale.

NapocaNews