Ioan Rus, liderul pesedist clujean, nu este o personalitate nouă scoasă din joben de politica post-decembristă, ci un vechi aparatcik al PCR de dinainte de 1989.

Ioan Rus a îndeplinit mai multe funcții de răspundere în perioada comunistă ca președinte al Asociației Studenților Comuniști Clujeni pe Centrul Universitar Cluj în anii 80, precum și vicepreședinte UTC Cluj. Ioan Rus a fost activist plătit al PCR, în timp ce era asistent la Politehnică.

În funcția de președinte ASC Cluj Ioan Rus a participat, împreună cu alți lideri ai tineretului comunist local George Maior sau Ioan Vușcan, la numeroase plenare ale UTC organizate de președintele organizației Nicu Ceaușescu, ce se încheiau cu petreceri tematice.

UASCR-2341

Ioan Rus controla ideologic și revista ASC „Napoca Universitară” pentru a nu se abate de la linia promovată de PCR. De asemenea, Ioan Rus aproba ce muzică trebuia să asculte studenții clujeni la petrecerile din campusul universitar pentru a nu se perturba morala socialistă.

UASCR 238

Ioan Rus aproba taberele pentru studenți, în funcție de note și activitatea politico-ideologică comunistă desfășurată.

UASCR 257

Numirea lui Ioan Rus în funcția de ministru al transporturilor dovedește din punct de vedere istoric că structurile partidului comunist de dinainte de 1989 controlează și conduc țara la fel ca în perioada dictaturii lui Nicolae Ceaușescu, deși România este stat UE și partener al SUA.

NapocaNews

 

UASCR 242